Tuesday, March 28, 2006

truputi informacijos.

Paramos vaikams centras - programa Big Brothers Big Sisters renka nauja savanoriu grupe.

savanoriskas darbas sitoj programoj - tai vieno suaugusio ilgalaikis savanoriškas bendravimas su vienu vaiku, siekiant išugdyti vaiko atsakomybę, pasitikėjimą ir rūpinimąsi savimi ir kitais. Teigiamas suaugusiojo pavyzdys yra būtina sąlyga sėkmingam vaiko vystymuisi ir maksimaliam potencialių galimybių atskleidimui.

cia taip oficialiai. o siaip tai isipareigojimas yra toks, kad susitinki viena karta per savaite dviem valandom su vaiku 7-14 metu ir kazka veiki. bet ka: vaikstai parke, metaisi gniuztem, skaitai knygas, klausai muzikos, statai nama, gamini pietus, lankai parodas ir veiki tai, ka jums abiems idomu veikti.

Vaikas nera koks nors labai jau traumuotas. dazniausiai patiriantis gyvenime krize pvz tokia kaip tevu skyrybos, neturi draugu mokykloj, daznai kraustosi ir pan. ar siaip yra liudnas ir nori draugo.

Norint tapti BBBS programos savanoriu, reikia ateiti arba paskambinti į Paramos vaikams centrą (271-59-80 arba 8-611-43567), galima parasyti laiska pvc@pvc.lt ir susitarti dėl susitikimo. Vėliau, jei jūs nuspręsite dalyvauti programoje, turėsite dalyvauti 3 mėnesių parengiamuosiuose savanorių kursuose, kur gausite daugiau žinių apie vaiko, šeimos psichologiją bei kitų jums reikalingų įgūdžių. kursai vyksta viena karta per savaite gal pusantros valandos.


sios programos tikslas: Įgyvendinti prevencinę savanoriškos suaugusių žmonių paramos vaikams programą, siekiant stabdyti nusikalstamumą, krizes ir savižudybes, pagerinti vaikų integraciją į mokymo ir auklėjimo sistemas, paskatinti adaptaciją bendraamžių tarpe.


tai va. as esu savanore jau beveik 2 metus turbut. o kazkada pries 10 metu buvau mazoji drauge. dziaugiuos del to, del to cia ir agituoju..

e.

2 Comments:

Blogger futbolas said...

fuck, as noriu, bet kartais pats jauciuosi, kad man reikia Big Brotherio kokio ar Big Sesers :)
bet jau susimasciau.
siulau, kad daugiau zmoniu i tai isiveltume. as, tomas, valdas, vilius ir ziuresim kam kaip sektis padet jiems, na ir sau ciuju irgi.
ka manot, valdai, tomai, viliau?

xdx

7:40 PM  
Blogger futbolas said...

nzn , kajzkaip nelabai ash man atrodo daug naudos vaikui atneshiu,o gal ir atneshiu, bet as tai ne trbt.


v.

10:22 PM  

Post a Comment

<< Home